De voordelen van babyzwemmen

Na ongeveer 9 maanden in een waterige omgeving te hebben doorgebracht, worden baby's geboren met een natuurlijke affiniteit voor water. Daarom biedt ‘zwemmen’ een vertrouwde, geruststellende omgeving vanaf de geboorte en kan je er niet vroeg genoeg mee starten.

De (groeps-)zwemlessen worden begeleid door een gekwalificeerde Smartfish-instructeur die u en uw kindje helpen om de zwem-basis aan te leggen. Zo worden ze zelfzekere zwemmers en zullen zich van nature veilig voelen (en het ook zijn) in het water.

voordelen van baby-zwemmen:

  • helpt bij de ontwikkeling van het hart, longen en ademhalingssysteem —> wat helpt bij de ontwikkeling van de hersenen.

  • helpt bij de ontwikkeling van kernspieren en coördinatie

  • slaappatronen van baby's kunnen verbeterd worden; wat zorgt voor natuurlijkere, diepere slaap

  • oefeningen in warm water kunnen de eetlust van baby's stimuleren en eetpatronen verbeteren

  • verbeteringen van de interactie tussen baby en ouder op een manier die de communicatieve vaardigheden van de baby bevordert. De baby is beter in staat om te reageren en te communiceren met anderen (inclusief non-verbale communicatie) op een vroeger moment in hun ontwikkeling dan wanneer ze geen blootstelling zouden hebben aan dergelijke activiteiten.

  • helpt bij het verder ontwikkelen van de band tussen ouder en baby

  • de lesjes zelf bieden een sociale omgeving voor zowel ouders als baby's

De baby-groepslesjes ouder-kind gebeuren in kleine groepjes zodat de instructeur kan inspelen op de individuele noden van ouder & kind.

 

De groepslesjes gaan door op:

  1. maandagochtend van 09.00 - 09.30 uur

  2. maandagavond van 17.00 - 17.30 uur (VOLZET)

  3. woensdagavond van 17.30 - 18.00 uur (VOLZET)

  4. vrijdagnamiddag van 15.45 - 16.15 uur (VOLZET)

Schrijf je gerust in via onderstaande link, dan krijg je een bericht vanaf er plaats is! Tijdens het jaar komen er steeds plaatsen vrij door kindjes die doorschuiven naar privé of groepslessen kids only, verhuizen, einde ouderschaps/zwangerschapsverlof ouder, etc.

groepsles babyzwemmen ouder-kind
Previous
Previous

Flutterkick?

Next
Next

Waarom niet zwemmen met bandjes?